Alle Poortstra’s stammen af van een persoon, namelijk van Jacob Sipkes. De hele stamboom is beschreven in het in 2005 verschenen boek Familie Poortstra; de afstammelingen van Jacob Sipkes. Dit boek is uitverkocht, maar alles wat er sindsdien in de familie heeft plaatsgevonden (voor zover bekend) is te vinden onder Familienieuws op deze website. Het boek over de familie Poortstra was het eerste boek over de stamboom van Maartje van Sluis-Poortstra. Daarna zijn er nog boeken verschenen over de families Stellingwerf, Norder en Van Dijk.

Grutte Pier en de familie Poortstra

Stammen wij af van Grutte Pier? Deze vraag heeft vele Friezen in het voorjaar van 2016 bezig gehouden. Er is zelfs een website aan gewijd met zoveel mogelijk namen uit families die op een of andere manier familie zijn van Grutte Pier.

In de praktijk gaat het dan om de afstammelingen van de zuster van Grutte Pier, Tyedt Gerlofs, want van de kinderen van Grutte Pier zelf zijn geen nazaten bekend. Via de website Grutte Pier, de famylje weten we dat de nazaten van Jacob Poortstra en Marijke van Dijk via Pietje Wynia, de moeder van Jacob Poortstra van de zuster van Grutte Pier afstammen. Daarnaast stammen de nazaten van Jan Poortstra en Gerritje Monsma af van de zuster van Grutte Pier via de moeder van Jan: Trijntje Gercama.

Klik hier voor:
De afstamming loopt zowel via de mannelijke als via de vrouwelijke lijn en beslaat tot en met de jongste generatie 17 generaties. De namen in de reeks zijn tevens links naar de website over Grutte Pier. Daar staan de volledige gegevens van de gezinnen vermeld.